Android-platform in nieuwe Volvo’s

Volvo heeft zich aangesloten bij de Open Automotive Alliance. Daarmee biedt de fabrikant zijn klanten de mogelijkheid om via de gebruikersinterface van de auto tegelijkertijd gebruik te maken van het Android-platform. Deze stap brengt een van de vooruitstrevendste autofabrikanten ter wereld samen met ‘s werelds populairste besturingssysteem voor smartphones, ontwikkeld door Google. De integratie van Android AutoTM voegt een nieuwe dimensie toe aan de Volvo-rijervaring. Het platform maakt de bekende functies en diensten van Android direct in de auto beschikbaar via de grote, centraal geplaatste touchscreen.

De interactie tussen Android Auto en de gloednieuwe interface van Volvo Cars transformeert de ‘look and feel’ van het interieur van een auto. Geavanceerde technologie, eenvoud en functionaliteit komen vanaf nu samen in het karakteristieke Volvo-interieur. Android Auto geeft toegang tot Google Search, Google Maps, Google Play Music en speciaal op het platform afgestemde apps als Spotify. Alle apps op de telefoon kunnen worden aangestuurd door middel van spraak, met knoppen op het stuur en via de touchscreen in de auto. Daarmee is de bediening van Android Auto veilig én gemakkelijk. De touchscreen van Volvo combineert de content van Volvo met die van Android, gelijktijdig op één scherm. Daarmee is het niet langer nodig om te switchen tussen het scherm van de auto en het telefoonscherm.

Android Auto is beschikbaar voor alle nieuwe Volvo’s die gebaseerd zijn op de nieuwe Scalable Product Achitecture (SPA). De gloednieuwe XC90, die debuteert op de Autosalon van Parijs, is de eerste Volvo die leverbaar is met het nieuwe platform. Nieuwe Volvo-modellen die zijn gebaseerd op de Scalable Product Architecture zijn verder uitgerust met Apple CarPlayTM. Dit maakt het voor Volvo-rijders mogelijk om smartphones met de meestgebruikte besturingssystemen direct te verbinden met de touchscreen in de auto.

Lees ook:Volvo gaan Android-systemen integreren in de toekomst…
Lees ook:Volvo werkt nauw samen met Apple
Lees ook:Ook bij Seat android-technologie…
Lees ook:Ook Audi aan de Android
Lees ook:Audi pronkt met Android-integratie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.