Saab is weer terug en wil uitbreiden

Sinds vorig jaar bouwt men in Zweden weer Saab’s. De nieuwe eigenaren van het bedrijf, National Electric Vehicles Sweden, heeft de vroegere 9-3 weer op e band gezet en laat deze nu bouwen met een conventionele benzinemotor. Maar het bedrijf streeft er naar om ook elektrische versies snel te introduceren. Vooralsnog levert men geen nieuwe Saab’s buiten Zweden (of China) maar als men de productielijnen weer een beetje op toeren kan laten lopen zal dit zeker het geval zijn. Voor dat doen denkt men na over de herintroductie van de Sportcombi en zelfs de cabrio. Daar zouden veel liefhebbers van het vroeger zo geroemde Zweedse merk vrolijk van worden bleek uit reacties op dat nieuws. Of al de plannen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd is nog de vraag. Saab moet dringend haar nog uit het GM-tijdperk stammende platformstrategie aanpassen en overschakelen op modernere technieken. In ieder geval is het goed nieuws dat Saab weer draait. Zo lang ze dat blijven doen natuurlijk.

Lees ook:Saab lijkt weer onder water te gaan…
Lees ook:Saab geeft productieproblemen toe…
Lees ook:Saab; productielijnen staan weer stil!
Lees ook:Grootse plannen voor Saab
Lees ook:Saab blijft bestaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.