Mazda 3 geprezen

De nieuwe Mazda3 Hatchback heeft een gerenommeerde prijs in de wacht gesleept: de Red Dot Award 2014, een internationaal erkende prijs voor uitmuntend productdesign. En binnenkort wacht de nieuwste Mazda misschien een volgende grote eer: het model is geselecteerd als één van de top drie finalisten voor zowel de 2014 World Car of the Year 2014, één van de belangrijkste onderscheidingen in de auto-industrie, als de World Car Design of the Year 2014.

De erkenning voor het ontwerp van de Mazda3, die afgelopen najaar in Europa werd geïntroduceerd, weerspiegelt volgens de fabrikant zelf de voortdurende loftuitingen voor deze op beweging geïnspireerde Kodo designtaal, die Mazda toepast op haar nieuwste modellengeneratie. De totale innovatie, functionaliteit en ergonomie van de Mazda3 behoorden tot de doorslaggevende factoren voor de 40-koppige jury van de Red Dot Award, bestaande uit onafhankelijke designexperts. Het geheel nieuwe compacte model treedt met het winnen van deze award in de voetsporen van de Mazda6, een ander Kodo-model dat vorig jaar dezelfde prijs won.

KODO belichaamt de vitaliteit van het merk Mazda en vormt in dat verband een perfecte match met de onconventionele SKYACTIV technologie, de basis voor compromisloze, efficiënte* en fun-to-drive voertuigen. Alle drie tot nu toe gelanceerde Kodo productiemodellen (waaronder de Mazda CX-5) werden bij verschillende gelegenheden geëerd voor hun ontwerp. Mazda zal deze nieuwste Red Dot Award op 7 juli a.s. ontvangen in het Aalto Theater in Essen, Duitsland. In de verkiezing tot World Car of the Year 2014 is de Mazda3 het enige niet-Duitse model in twee groepen finalisten. Medekandidaten voor de algemene award, gekozen uit 24 kandidaten, zijn de Audi A3 en de BMW 4-serie,. De jury van designexperts vergelijkt het best verkochte model van Mazda met de BMW i3 en de Mercedes-Benz C-Klasse. De winnaars worden op 17 april a.s. op de New York International Auto Show bekendgemaakt. Na het winnen van tot nu toe meer dan 150 awards en het bereiken van de mijlpaal van 4 miljoen geproduceerde eenheden afgelopen januari zou dit het grootste succes zijn voor de Mazda3, die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2003. Het zou ook een bekroning zijn voor Mazda in het algemeen en voor de onconventionele richting die de onderneming is ingeslagen met zijn nieuwe en zesde generatie modellen.

De Red Dot Design Award is sinds 1955 een van ‘s werelds grootste designcompetities, destijds geïnitieerd door het in Duitsland gevestigde Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Er worden prijzen toegekend voor productdesign, ontwerp en communicatiedesign. De Red Dot Award 2014 voor productdesign kende 4815 inzendingen van 1.816 fabrikanten, designers en architecten uit 53 landen. De winnende producten, die van 8 juli tot 3 augustus zullen worden tentoongesteld in het Red Dot Design Museum (en online op http://red-dot.de/pd)) hebben het recht om de ‘Red Dot’ te dragen, het internationaal erkende bewijs van uitstekend design.

Lees ook:Weer titels voor Mazda
Lees ook:Mazda in de race voor prestigieuze titel…
Lees ook:Mazda; maar liefst drie prijzen gewonnen!
Lees ook:Mazda6; prijswinnaar met stip
Lees ook:Groei en vertrouwen bij Mazda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.