Skoda showt VisionC

Zodra ŠKODA de conceptnaam Vision uitstalt op een van de grote autobeurzen in de wereld weet je bijna zeker dat een nieuwe modellijn de ontwerpvisie van dat concept bijna op de voet zal gaan volgen. Weliswaar meestal iets minder scherp of futuristisch, maar modern genoeg om jaren mee te kunnen. Zo ging het mode vorige Vision’s ook, let maar eens op de nieuwe Octavia en de Rapid-familie.
Als onderdeel van het grootste modellenoffensief uit de rijke historie van ŠKODA, vernieuwt het merk bestaande modellen en voegt het nieuwe toe. De designtaal van de dynamische en elegante vijfdeurs coupe ŠKODA VisionC toont de volgende evolutionaire stap in ŠKODA’s design: steeds expressiever en dynamischer. Tegelijkertijd combineert deze vijfdeurs coupé innovatie met emotie.

“We betreden de volgende fase in de evolutie van ŠKODA ‘s designtaal met deze VisionC. Deze auto laat bij uitstek onze kwaliteiten op het gebied van design en techniek zien, daarnaast benadrukken we de waarde van een van ‘s werelds langst bestaande automotive bedrijven. ” zegt Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland , CEO van ŠKODA AUTO.

De vijfdeurs coupé, de ŠKODA VisionC, is voorzien van de nieuwe expressieve, dynamische en emotionele designtaal. Dankzij de scherpe, precieze lijnen is de VisionC een echte blikvanger.

De creatieve ambitie van ŠKODA’s ingenieurs maakt van de VisionC een studiemodel waarin design, ruimte, functionaliteit en emotie terugkomen in een superstrakke vorm. De ŠKODA VisionC biedt voldoende ruimte voor vier personen en hun bagage.

De grote kofferbak met veel laadvermogen is kenmerkend voor ŠKODA. Moderne MQB technologie, een laag gewicht en de geoptimaliseerde aerodynamica zorgen ervoor dat ŠKODA een moderne auto heeft ontworpen. De VisionC wordt aangedreven door een 1.4 TSI turbomotor met een vermogen van 81 kW (110 pk), de bivalente motor is ontworpen voor CNG en benzine. Met een CO2uitstoot van slechts 91 g/km voldoet de VisionC hiermee nu al aan EU2020 richtlijn.
ŠKODA staat tijdens de Autosalon van Genève in Hal 2. Uit ervaring weet ik dat het daar altijd druk is en vaak ook zeer gezellig.

Lees ook:Skoda showt ontwerptoekomst…
Lees ook:Nieuwe ŠKODA Fabia; de eerste officiele beelden!
Lees ook:Skoda Superb – op naar het directie-niveau!
Lees ook:Nieuwe SUV van ŠKODA heet KAROQ..
Lees ook:Skoda laat eerste schets zien van nieuwe Fabia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.