MINI-productie binnenkort van start in Borne…

De nieuwe MINI wordt vanaf komende zomer in Nederland gebouwd. Voor deze gelegenheid kwamen Harald Krüger en Klaus Draeger, Raad van Bestuur BMW AG, uit München over. Ook de Nederlandse Minister van Economische Zaken, Henk Kamp, bracht vandaag een werkbezoek aan VDL Nedcar. Samen kregen zij een rondleiding door de compleet heringerichte carrosseriehal van de autofabriek met haar geautomatiseerde productielijnen.

MINI is het enige merk dat in Nederland als volumemodel wordt geproduceerd. BMW Group verwacht op logistiek gebied te profiteren van de gunstige locatie van de VDL Nedcar-fabriek ten opzichte van MINI’s Engelse productiedriehoek in Oxford, Swindon en Hams Hall. Met de uitbreiding van de productie in Born wordt de regio Limburg een integraal onderdeel van MINI’s succesverhaal.

In het kader van de wereldwijde groeistrategie, met een verkoopdoelstelling van meer dan twee miljoen voertuigen in 2016, breidt BMW Group de productiecapaciteit uit. Harald Krüger, lid van de Raad van Bestuur BMW AG en verantwoordelijk voor productie, vertelt: “Het merk MINI laat een substantiële groei zien. Daarom hebben we extra capaciteit nodig als aanvulling op het productievermogen van de MINI fabriek in Oxford, die op de middellange termijn op maximaal 260.000 auto’s per jaar ligt. VDL Nedcar heeft al vele jaren ervaring met de fabricage van kwalitatief hoogstaande auto’s, dus het is een uitgelezen partner voor ons. Oxford is en blijft overigens het centrum van onze MINI-productie. De verdeling van de fabricage tussen Oxford en Born geeft ons extra flexibiliteit.”

De voorbereidingen voor de productie van de nieuwe MINI door VDL Nedcar zijn in volle gang en vorderen volgens plan. Het eerste jaar worden enkele tienduizenden MINI’s vervaardigd. De vakbekwame VDL Nedcar medewerkers nemen vanaf de zomer van dit jaar de bouw van de nieuwe MINI ter hand. In Born worden dezelfde zware kwaliteitseisen gesteld als in de MINI-fabriek in Oxford. Daarom hebben medewerkers van VDL Nedcar intensieve trainingen gevolgd over het productiesysteem van BMW Group. Dat gebeurde in de BMW-fabrieken in Leipzig en Regensburg en in de MINI-fabriek in Oxford, waar de productie van de nieuwe MINI reeds is gestart.

In 2013 zijn 303.177 MINI’s geproduceerd. De fabriek in Oxford heeft daarvan de volgende modellen geproduceerd: De nieuwe MINI, de Cabrio, de Clubman, de Clubvan, de Roadster en de Coupé. De MINI Countryman en de MINI Paceman rollen van de band in de fabriek van MSF in Graz, Oostenrijk. Sinds de comeback van het merk in 2001 zijn al bijna 2,8 miljoen MINI’s geproduceerd.

Lees ook:Eerste MINI Cabrio geproduceerd in Born
Lees ook:MINI zet maximaal in op Nederlandse productie….
Lees ook:MINI gaat nieuwe Cabrio’s bouwen in Limburg
Lees ook:Nieuwe MINI Countryman komt uit Borne…
Lees ook:Feest: 1 Miljoen New Mini’s

2 reacties op “MINI-productie binnenkort van start in Borne…

    1. Leo

      Dank, ik doe altijd mijn best….elke dag weer…..:)

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.