Minister Kamp neemt 10.000e elektrische laadpunt in gebruik…

Deze week heeft minister Kamp van Economische Zaken in de Pleingarage van de Rijksgebouwendienst in Den Haag in Den Haag het 10.000ste slimme laadpunt van The New Motion voor elektrische en hybride auto’s in gebruik genomen.
In 2011 maakte The New Motion, aanbieder van laadoplossingen (services en producten) voor elektrische auto’s, samen met partijen als Opel, Nissan en Toyota, Stichting E-Laad, Alliander en Q-Park, afspraken met de toenmalige minister van Economische Zaken Maxim Verhagen. Als onderdeel daarvan bracht de overheid de maatregelen in kaart die nodig zijn om intelligent opladen van elektrische auto’s in het energie netwerk mogelijk te maken. The New Motion heeft op haar beurt een landelijk dekkend netwerk van 10.000 slimme laadpunten uitgerold bij kantoren, huizen en parkeergarages.

Daarmee is de Green Deal succesvol afgerond en heeft Nederland nu wereldwijd het grootste intelligente energienetwerk (Smart Grid) voor elektrische auto’s. Het 10.000ste laadpunt is in gebruik genomen door een nieuwe Volkswagen e-up!, het eerste vol-elektrische model van fabrikant Volkswagen. En ook The New Motion zal blijven werken aan een verdere groei van elektrisch rijden. Op dit moment rijden er ruim 25.000 elektrische of hybride auto’s in Nederland.

Lees ook:Fastned opent nieuw snelllaadstation Zoetermeer…
Lees ook:Oplaadpunt bij De Lucht vandaag geopend…
Lees ook:Extra service bij Fastned
Lees ook:Japanners slaan handen ineen…
Lees ook:Balkenende opent 50e Fastned station…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.