Hyundai en Google – nieuwe samenwerking…

Bellen vanachter het stuur, het bedienen van de autoradio, het instellen van de navigatie: allemaal handelingen in de auto die we met een geavanceerd besturingssysteem als Android nog veiliger uit zouden kunnen voeren. En laat Hyundai nou net de handen ineen hebben geslagen met Google …
Waarom een samenwerking met deze zoekgigant? Om elke Hyundai straks slim aan te kunnen sluiten op het internet. Door Google’s besturingssysteem Android in de toekomst te integreren in nieuwe Hyundai’s wordt het mogelijk zaken als navigatie, muziekstreaming en verkeersapps op een veilige manier te gebruiken in de auto. Denk aan spraakinvoer via uw smartphone, maar ook een speciale interface voor de telefoon die gebruikt kan worden op het touchscreen van de auto.

Behalve Hyundai gaan nog meer autofabrikanten de samenwerking aan met Google. Zij hebben zich verenigd onder de naam Open Automotive Alliance (OAA). Android moet het gebruik van technologie in auto’s veiliger en intuïtiever maken. Ontwikkelaars krijgen nieuwe mogelijkheden om automobilisten en passagiers te bedienen door een speciale automodus aan hun apps toe te voegen.

Lees ook:Volvo gaan Android-systemen integreren in de toekomst…
Lees ook:Ook bij Seat android-technologie…
Lees ook:Android-platform in nieuwe Volvo’s
Lees ook:Ook Audi aan de Android
Lees ook:Audi pronkt met Android-integratie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.