Schumacher verfijnt veiligheid Mercedes C-Klasse

Meervoudig wereldkampioen Michael Schumacher heeft afgelopen week in SimCity, het Mercedes Technology Center in Sindelfingen, de assistentiesystemen van de nieuwe C-Klasse getest. Schumacher is merkenambassadeur van Mercedes-Benz en partner bij de ontwikkeling van Mercedes-Benz Intelligent Drive, de verzamelnaam voor de op elkaar afgestemde systemen die de bestuurder ondersteunen en de verkeersveiligheid verhogen.

Met talrijke nieuwe assistentiesystemen en nog uitgebreidere functies zet Mercedes-Benz deze strategie consequent voort. Tegelijkertijd worden comfort en veiligheid verhoogd. De nieuwe functies maken daarbij gebruik van hetzelfde sensorsysteem – een nieuwe stereocamera en radarsensoren met meerdere fasen.

Bij de testritten van Schumacher met de C-Klasse stonden assistentiesystemen centraal als

• COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS. Dit systeem waarschuwt de bestuurder vanaf 30 km/h optisch wanneer de afstand te klein is en al vanaf 7 km/h akoestisch bij gevaar van een botsing. Het biedt een adaptieve remassistent die een te zwakke remmanoeuvre door de besuurder kan versterken. Wanneer de bestuurder niet reageert kan het nu voor het eerst standaard tot snelheden van 200 km/h ook een autonome remactie uitvoeren en op die manier de impact van een botsing met langzaamrijdende en afremmende voertuigen verkleinen. Tot 50 km/h remt het systeem ook voor stilstaande voertuigen en het kan tot 40 km/h kop-staartbotsingen vermijden.
• DISTRONIC PLUS met stuurassistent en STOP&GO Pilot ondersteunt de bestuurder bij het houden van voldoende afstand, ook in de file. Nieuw is de stuurassistent die de bestuurder zelfs in flauwe bochten ondersteunt en een volgfunctie biedt.
• PRE-SAFE® rem remt autonoom wanneer de bestuurder niet reageert. Kan nu tot een snelheid van 50 km/h een botsing met voetgangers en stilstaande auto’s vermijden en tot 70 km/h de impact van een botsing verminderen.

Lees ook:Wonderschone S-Klasse Coupe van Mercedes-Benz
Lees ook:Schumacher naar Mercedes
Lees ook:B-Max blinkt uit op gebied actieve veiligheid..
Lees ook:Mercedes brengt automatisch licht in het donker
Lees ook:Mercedes kiest voor ‘Intelligent Drive’…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.