Euro 6 bij VW’s Crafter

De Volkswagen Crafter is er met onmiddellijke ingang ook met schone Euro VI-motoren. Daarmee mag de grote bestelwagen ook in streng gereguleerde milieuzones komen. De schone Euro VI-technologie is ook te combineren met BlueMotion Technologies die het verbruik aanzienlijk verminderen. De Crafter Euro VI is er in drie verschillende opbouwvarianten.

Met de schoonste motoren van de reeks, hebben de Crafter Euro VI-uitvoeringen toegang tot alle milieuzones van Nederland. Dit zijn gebieden in binnensteden waar beperkte toegang geldt voor vracht- en bestelwagens die te veel fijnstof en stikstofoxiden uitstoten. Het doel van de milieuzones is om de luchtkwaliteit aan de normen te laten voldoen. Momenteel zijn er twaalf in Nederland.

De nieuwe Euro VI-norm is gericht op het nog verder terugdringen van emissies, vooral van stikstofoxiden. Om aan de zeer strenge Euro VI-eisen te voldoen, maken twee Crafter-motoren (2.0 TDI 84 kW/114 pk en 2.0 TDI 120 kW/164 pk) gebruik van SCR-technologie (Selective Catalytic Reduction) met AdBlue-injectie. Hierdoor wordt de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) bijna tot nul teruggebracht. De Euro VI-motoren voor de Crafter zijn er voor de Gesloten Bestelwagen, de Pick-up en de Kombi.

De Euro VI-uitvoeringen van de Crafter zijn ook leverbaar met BlueMotion Technologies. Dit zijn slimme technologie├źn die het verbruik verder terugdringen. Een goed voorbeeld ervan is het start-stop systeem dat de motor uitschakelt als de auto tot stilstand komt voor bijvoorbeeld een rood verkeerslicht. Ook terugwinning van remenergie behoort tot het BlueMotion Technologies-pakket en dat geldt ook voor banden met een verlaagde rolweerstand. De combinatie van Euro VI en BlueMotion Technologies maakt de Crafter tot de schoonste en de zuinigste bestelwagen in zijn klasse. De Volkswagen Crafter is er vanaf 30.010 euro exclusief BTW.

Lees ook:Bluemotion bestellers bij Volkswagen…
Lees ook:VW Bedrijfswagens gek op deals
Lees ook:Nu ook Crafter Bluemotion bij VW
Lees ook:Nieuwe Polo, messcherp geprijsd!
Lees ook:Volkswagen frist de Up! op….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.