Op bezoek bij een perfecte tuner; V-MAXX!

Ik geef direct toe dat ik het bedrijf tot mijn bezoek slechts kende via, via. Maar een uitnodiging om het hoofdkantoor in Brabant te komen bekijken sloeg ik niet af. Toch in de buurt onlangs, reed ik er even langs en werd erg vrolijk van de ongekende perfectie waarmee men hier werkt. V-MAXX doet in bijzondere zaken. Men levert aparte vering- en dempersets voor auto’s als de nieuwe Fiat 500, VW Golf GTi’s, MINI Coopers, BMW’s en Porsches. Maar vergis je niet, ook voor een simpele VW Caddy zijn sets te koop die zorgen dat je King-of-the-road wordt en een totaal andere soort auto gaat berijden als de spullen van V-MAXX er onder zitten.
Het verhaal beperkt zich niet tot die onderstelsets. Nee, men doet ook in speciale sets sportremmen. Van schijven tot klauwen, voor wagens als de Scirocco of Golf, voor een BMW of ook weer die Cooper. Het bedrijf is een jaar of wat actief en heeft intussen een zeer succesvol businessmodel. Alles wordt in Nederland ontwikkeld, uitgetest, en dan via een fraaie website aangeboden. Ook staat V-MAXX met fraaie stands op grote beurzen. Zoals die van Essen onlangs, of men ‘doet’ Frankfurt even. Het waarom zit hem in de markt. Duitsland is een grote markt voor dit spul en Duitsers hebben domweg meer geld over voor een goede verlagingsset, of extra sterkte remmen. Alles is overigens TuV-gekeurd, ook niet onbelangrijk en de Brabantse tuner verzekerde zich ook voor evt. productaansprakelijkheid.
Al rond neuzend in het prachtige gebouw daar in Oost-Brabant zie je direct hoe de onderneming functioneert. De smetteloosheid is zoals je alleen bij vliegtuigfabrieken tegenkomt. Onberispelijk is ook het logistieke proces. Hier zijn mensen aan het werk met liefde voor hun vak en plezier in wat ze doen. Echte autoliefhebbers ook. Wie interesse heeft in een Porsche 911 met een zeer exclusieve uitmonstering kan hier goed terecht.
Dat men dan op kantoor en in de showroom meer dan opvallende en bijpassende meubels neerzette zal als logisch worden ervaren. Opmerkelijk is wel dat slechts 4% van de omzet hier uit de Nederlandse markt wordt gehaald. De rest is echt internationaal. Duitsland, Belgie, Engeland en Amerika zijn de groeimarkten. De gemiddelde Nederlander moet nog even wennen aan wat er mogelijk is voor een betaalbaar bedrag. Wie meer wil weten moet maar even op hun website kijken. Ik was er bijzonder van onder de indruk. Een aanrader!

Lees ook:Geneve – Dunlop komt met raceband voor Porsche 911GT3
Lees ook:Meer kracht voor Golf R
Lees ook:VW levert nieuwe Golf Variant
Lees ook:Toyota heeft beste autowebsite
Lees ook:Terugroepactie Volkswagens in de VS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.