Mercedessen voor Dusseldorp recycling groep

Dusseldorp uit Lichtenvoorde nam recent twee nieuwe Actros 2645L bakwagens in gebruik. Beide trucks zijn LZV-gekeurd. Het bedrijf koos voor Mercedes-Benz vanwege de goede ervaringen met het merk en omdat momenteel alleen Mercedes-Benz, trucks met Euro 6-motor, als containerchassis kan leveren.

De twee nieuwe Actros 2645L DNA zijn uitgerust met een Euro 6-motor en voorzien van een StreamSpace-cabine. Beide trucks zijn LZV-gekeurd. Momenteel wordt één van de trucks ingezet als LZV met drie volumecontainers op een traject tussen Twente en Dordrecht. De trucks worden tevens ingezet voor het plaatsen en ophalen van containers ten behoeve van oud-papier-inzameling in woonwijken. De vrachtwagens zijn voorzien van een dubbelluchtnaloopas vanwege het hoge zwaartepunt tijdens de inzet en omdat de containers van achteren op de vrachtwagens worden getrokken waarbij het volle gewicht van een container op de achteras drukt. Het bedrijf koos voor Mercedes-Benz vanwege de jarenlange positieve ervaringen met het merk en met bedrijfswagendealer Wensink. Bovendien kan Mercedes-Benz als enige, Euro 6-trucks in deze specifieke containerconfiguratie leveren. Euro 6 was voorwaarde voor Dusseldorp, dat continu bezig is de emissie tot een minimum te beperken. Ook een reden om de trucks LZV te keuren; met de inzet als LZV wordt de laagste emissie per ton lading bereikt. De vrachtwagens zijn voorzien van een kettingboksysteem om de containers te laden. Tevens test Dusseldorp op een van de trucks de duurzame inzetbaarheid van een automatisch afnetsysteem. Hiermee hoeft het afdeknet niet meer handmatig over de container gespannen te worden. Het jaarkilometrage van de trucks is ca. 100.000 kilometer.

De Dusseldorp Groep heeft kennis en ervaring op het gebied van afvalinzameling, grond-, weg- en waterbouw, recycling, duurzaam slopen, asbestsanering, bodemsanering en riolering.

Lees ook:Elf nieuwe Mercedessen voor Heeren…
Lees ook:Mercedes Actros voor van Velthuizen Transport..
Lees ook:Zandbergen neemt laatste tien Actros-trucks af…
Lees ook:Mercedes SLS aan de start op Spa/Francorchamps dit weekend
Lees ook:Heemskerk Flowers kiest voor Mercedes Actros..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.