CO2 uitstoot dit jaar gedaald…

De Nederlandse CO2 uitstoot is in het eerste kwartaal van dit jaar met 3% gestegen, maar een belangrijk deel van die groei kwam voort uit het feit dat door het zeer koude voorjaar de verwarmingen in ons land flink hoger stonden en er veel aardgas door de CV-installaties heen werd gepompt. Zou je die uitstoot corrigeren met de weersinvloeden nam de totale uitstoot in ons land zelfs met 1,9% af. Toch heel andere cijfers dan de milieulobby ons telkens weer wil doen geloven. De Nederlandse transportsector in zijn algemeenheid (alles wat rijdt, vaart en vliegt) droeg slechts voor 1% aan die groei bij. Opvallend is ook dat door die teruglopende economie de vraag naar elektriciteit flink daalde. Dat lag zoveel lager dan in dezelfde periode van vorig jaar dat de energiecentrales die door hun verbranden van vooral fossiele materialen meestal goed zijn voor een forse bijdrage in de CO2 uitstoot, juist een stuk minder hoefden te worden ingezet. Doordat ook de vraag naar brandstoffen afnam, was ook de petrochemische industrie minder vervuilend. En dit alles zorgde dus voor een stukje schonere lucht in ons land. (RAI)

Lees ook:CO2 uitstoot in derde kwartaal flink gestegen
Lees ook:CO-2 uitstoot weer gedaald – bijdrage transportsector stijgt…
Lees ook:CO2 uitstoot lijkt te dalen…
Lees ook:Meer omzet en winst bij LandRover/Jaguar
Lees ook:Hogere uitstoot CO2 eerste kwartaal..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.