Winterbandentest; Continental weer eens winnaar.

Hoewel we het nog niet willen geloven, maar we moeten er wel aan. Langzaam maar zeker gaan we richting winter en komen de dagen er weer aan dat de winter zijn typerende omstandigheden weer over ons uit zal storten. Een set banden onder de auto die daar beter mee om kan gaan dan de bekende zomerrubbers is dan om allerlei redenen aan te bevelen. Voor de sportievelingen onder ons is het wellicht goed om even te kijken naar de test die Auto Motor und Sport onlangs hield met winterbanden in de maatvoering 225/50 R 17 H/V/. Daar mag je best iets van verwachten, zeker als je ze gebruikt onder een dikke BMW, wat de testers deden. De banden van Continental (WinterContact TS850) behaalden 95 van de totaal 100 te verkrijgen punten. De band overtuigde door een all-round performance en een goede grip in sneeuw en bij veel water op de weg. Goede tweede werd de Pirelli Sottosero die kort daarna gevolgd werd door de Dunlop SP Winter Sport 4D. Wil je geen akelige verrassingen in sneeuw of bij gladheid, laat de Toyo Snowprox S953 dan aan je neus voorbij gaan. Die band geeft je weinig meer dan een goede zomerband ook al doet. Wie dus winterbanden overweegt doet er goed aan om nog even links en rechts wat tests te lezen om niet voor wonderlijke verrassingen te komen staan. Prijs alleen is geen goede raadgever.

Lees ook:All-season banden krijgen steeds groter marktaandeel…
Lees ook:Conti banden veruit het best…..blijkt uit tests!
Lees ook:Spijt na de zonde….Marktplaats onderzoekt koopgedrag..
Lees ook:Kwaliteit winterbanden verschilt nogal…
Lees ook:Zomerbandentest; Continental overtuigend winnaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.