BYD Bussen doen het goed op Waddeneiland

De eerste volledig elektrische, full size bussen, aangeschaft door de provincie Friesland na een Europese aanbesteding, zijn goed ontvangen.
Een vloot van zes elektrische bussen verzorgt inmiddels geruime tijd het openbaar vervoer op het Nederlandse eiland Schiermonnikoog in de provincie Friesland.

Op 26 juni konden ruim 150 kinderen van het eiland kennismaken met deze bussen van BYD. De bussen vallen sinds de allereerste dag van hun ingebruikname op 25 april, ook bij een breder publiek in de smaak.
Tot nu toe hebben de bussen al 15.875 kilometer afgelegd op het eiland. Het gemiddelde energieverbruik over die afstand bedraagt minder dan 1.3 kWh per kilometer.
“Niet alleen het milieu profiteert van de 100% elektrische bussen van BYD, de gebruikskosten zijn ook nog eens fors lager dan bij de dieselbussen die zij vervangen,” aldus Isbrand Ho, algemeen directeur van BYD Europe. “Er zijn meerdere redenen om voor de BYD ebus te kiezen, maar het milieuaspect en het terugdringen van de gebruikskosten zorgen voor een solide business case.”

Lees ook:BYD bussen vallen goed in ons land…
Lees ook:Vloot elektrische bussen Schiphol groeit gestaag…
Lees ook:BYD’s Brusselse Busververvoer
Lees ook:Zeeuwen rijden meest milieu-onvriendelijk
Lees ook:BYD showt elektrische bussen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.