Vooruitbetalen kan risico’s inhouden…

De autobranche heeft het best lastig. Daarin wijkt men niet eens zo veel af van andere bedrijfstakken waar het ook al niet zo fijn gaat. Het is in die zin dus wel handig om even een tip te geven die wellicht voor consumenten eventuele grote financiele consequentie en risico”s voorkomt. Als u dat deed wat onze premier ons allemaal adviseert, namelijk een auto kopen, is het wellicht handig bij de betaling van die auto te wachten tot u bij de dealer in huis zit en hij papieren en sleutels voor u klaar heeft liggen. Betaalt u namelijk vooruit en het geld staat op de rekening van dealer of handelaar en die valt om een of andere reden ineens ‘om’ bent u in 9 van de 10 gevallen al uw geld kwijt. U heeft nog geen recht op de nieuwe auto, ook al is er betaald en de evt. curator zal u onderaan de lijst zetten van schuldeisers. Het is niet denkbeeldig dat een bedrijf ineens de pijp aan Maarten geeft, er zijn een aantal voorbeelden van in de vakmedia te vinden. Dealers, universelen, maar ook echte handelaren. Ze verdwijnen ineens en weg is de droomauto en het spaargeld. Voorkomen is beter dan genezen. Dus zorg voor een ingebouwde marge. Houdt ook wel rekening met het feit dat veel betaalrekeningen enorme afschrijvingen ineens niet toestaan. Dan moet u bij de dealer wat geduld hebben met overmaken, pinnen of wat ook. Maar liever in stapjes betalen dan vooruit en je geld zien verdwijnen. Stem in ieder geval wel even af met de leverende ondernemer dat u zo gaat handelen. U kunt ook altijd cash betalen, maar dan moet u met veel geld over straat. Soms niet altijd even handig. Denk er in ieder geval over na!

Lees ook:Ik wil naar mijn werk….
Lees ook:Nederlander ruimt Youngtimers op…Export groeit!
Lees ook:Gloednieuwe Ferrari; California
Lees ook:Renault onthuld Koleos
Lees ook:Belgen klaar voor kilometerheffing…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.