China gaat voor elektrisch

Terwijl uit de vorige week hier gepubliceerde cijfers blijkt dat de Europeanen sterk verdeeld aankijken tegen elektrische voertuigen, de gemiddelde Chinese autokoper loopt er relatief gezien sneller warm voor. Dat komt ook omdat de milievervuiling door het al maar drukker worden verkeer in het immense land steeds groter wordt. Nu moet ik het ook niet echt overdrijven, op de totale verkopen van China stellen die paar duizend ev’s ook niet veel voor, maar toch. In totaal gaan er ruim 12.000 van die voertuigen de weg op en het aantal groeit. Tel daarbij op dat veel van de bekende fabrikanten in het land hun technologie gebruiken om ook andere producten mee te helpen en die daar bepaald vrolijk van worden. Beter goed ingekocht dan zelf verkeerd ontwikkeld natuurlijk. Veel van de namen van de Chinese fabrikanten zeggen ons weinig. Maar een naam als Chery is er wel een om te onthouden. Het merk is actief op zoek naar Europese importeurs en heeft zo haar investeringen in westerse ondernemingen. Chery is veruit de grootste Chinese producent van elektrische auto’s, en behaalt iets van 44% van het totale marktaandeel.
Dat is ruim twee keer zo groot als het hier in het westen wat bekender merk BYD. Hoe dan ook, je moet er maar op rekenen dat als de Chinezen in staat zijn om hun totale productie op een kwalitatief aanvaardbaar niveau te brengen ze ook snel zullen expanderen. En dan in een terrein waar betaalbare elektrische auto’s wel eens de sleutel in het slot kunnen zijn om mensen te overtuigen er een aan te schaffen.

Lees ook:Ook Jaguar richt zich op China
Lees ook:Komt Volvo in Chinese handen?
Lees ook:Ford gaat in China elektrische auto’s bouwen…
Lees ook:Nissan Leaf best verkochte EV in Europa
Lees ook:Onthuld; de Peugeot 408

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.