Audi racer naar Noord-Hollands museum…

Meelezer en uit de autowereld bekende Marcel Tillemans stuurde me een bericht door wat voor deze rubriek wel interessant is. Het Auto Union Museum in Bergen heeft een nieuw pronkstuk: een Audi Le Manswagen, de R10. Dit racemonster heeft als eerste diesel ooit de overwinning in de 24 uur van Le Mans op zijn naam geschreven. Dat was het geval in 2006, 2007 en 2008. De wagen werd afgestaan en zal de fraaie collectie van het museum zeker verrijken. Net als de voorgangers van die Audi’s, de DKW’s dat nu al enige tijd doen natuurlijk.

Foto DNP.nu/Joost van der Leeden

Lees ook:Audi helpt topgolfer Luiten bij spectaculaire stunt…
Lees ook:Ford Museum den Hartogh moet sluiten….
Lees ook:Europees Mazda Museum geopend…
Lees ook:Grootste Austin-museum moet sluiten…
Lees ook:Onbekende oldtimer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.