Amerikaanse automarkt groeit weer…

Het zou mooi zijn als de Europese automarkten weer net zo zouden opleven als de Amerikaanse. Daar is iedereen bij gebaat. En die Amerikaanse verkoop stijgt. Afgelopen maand met vier procent t.o.v. een jaar eerder. Een en ander heeft direct te maken met de teruggekeerde handel in huizen, de stijging van de waarde van onroerend goed en het daardoor weer groter wordende consumentenvertrouwen. Februari was al de vierde maand in successie die groei laat zien en dat stemt de verschillende merken optimistisch dat het jaardoel van 15,1-15,4 miljoen auti’s dit jaar behaald gaat worden. Door de sterke groei in de huizenbouw zijn Pick-up’s weer enorm gevraagd. De vaak enorme wagens worden in de States gezien als typische aannemersauto’s en de omzet van dit soort wagens groeide met 40%!! De Amerikaanse merken stegen allemaal boven het marktgemiddelde, de Japanse merken leverden voor de zoveelste maand in. Echt lastig hebben Honda en Nissan het op de Amerikaanse markt momenteel.

Lees ook:General Motors produceert winst…
Lees ook:Toyota weer de grootste!
Lees ook:Explosieve groei Chinese automarkt
Lees ook:Amerikaanse autokopers staan weer in de rij…
Lees ook:Automarkt Amerika blijft gelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.