Occasionvoorraden groeien, staan soms erg lang op het terrein!

Doe een rondje langs de dealervelden en je kunt het zelf ook zien. De voorraden tweedehands auto’s stijgen langzaam maar zeker, deels veroorzaakt door dezelfde oorzaken als wat we nu bij de nieuwe autoverkopen zien gebeuren. Groot en dorstig is uit, tweedehands hybrides niet echt heel erg gevraagd en klein en zuinig relatief populair. De prijzen moeten nog aardig dalen willen de verkopen weer een beetje aantrekken. Er zijn uitzonderingen, vakblad Automotive gaf onlangs een overzicht van de merken die het nog best aardig doen, al is het wellicht bij gebrek aan aanbod. Maar een dealer of handelaar kan beter een Dacia neerzetten dan een Saab. De gemiddelde Roemeen is na een maand of drie van het terrein verdwenen, bij een Saab mag je daar wel een maandje bij optellen. Land duurt het ook om Mini’s van de nieuwe soort van je erf te krijgen, de prijzen daarvoor zijn gewoon te hoog constateerde de redactie van Automotive. VW’s zijn onverminderd in trek, de merknaam is daar garantie voor grote populariteit, de dealers zo professioneel dat ze occasions ook echt willen en kunnen verkopen. Wie meent dat een bijzondere auto ‘altijd zijn eigen koperskring heeft’ moet even kijken naar de gemiddelde statijden voor wat exoten, zoals door Automotive opgegeven. Wie een Morgan heeft ingeruild mag ruim twee jaar wachten op een nieuwe koper. Wat je dan afschrijft…..? Een Lamborghini, droomauto voor velen, is ook al een winkeldochter op voorhand, staat een maand of achttien gemiddeld. Een Ferrari is daarbij vergeleken een snelloper, die doet, net als een Maserati, gemiddeld bijna tweehonderd dagen over het van eigenaar wisselen. Toch handig om even rekening mee te houden als je er eentje moet inruilen op een VW Up! of KIA Picanto…..

Lees ook:Duitse automarkt nog wel in de plus…
Lees ook:Volkswagen ook marktleider bij import-occasions…
Lees ook:BOVAG/RAI; doelstelling dit jaar niet gehaald…
Lees ook:Marktplaats grootste occasionplatform van Nederland
Lees ook:En wie redt Saab?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.