De nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse; heel iets anders!

Met de nieuwe A-Klasse Komt Mercedes-Benz toch met een volledig nieuwe en interessante aanbieding binnen het premium C-segment. Niet alleen valt hij op door zijn volledig andere vormgeving, maar ook door de nieuwe krachtige motoren van 80 kW (109 pk) tot 155 kW (211 pk) die uitblinken door efficiency en een CO2-uitstoot vanaf slechts 98 g/km. Met uitzondering van de A 250 vallen alle varianten in de 20% bijtellingscategorie. Uiteraard is ook het veiligheidsniveau de spreekwoordelijke topklasse van Mercedes-Benz waardig. Zo is COLLISION PREVENTION ASSIST, het radargestuurde veiligheidsysteem, standaard. De nieuwe A-Klasse is sinds kort te bestellen voor prijzen vanaf 28.995 euro voor de A 180 BlueEFFICIENCY. Leaseprijzen beginnen bij 495 euro per maand op basis van operationele servicelease.

Voor de nieuwe A-Klasse is een groot aantal comfort- en veiligheidverhogende assistentiesystemen beschikbaar. Vele daarvan waren tot voor kort alleen leverbaar in grotere modellen van Mercedes. Vanaf de basisversie is de nieuwe A-Klasse completer dan ooit met zaken als airconditioning, een Audio 5 USB installatie, vier elektrisch bedienbare ramen en een multifunctioneel driespaaks sportstuur. De A-Klasse is leverbaar in de uitrustingsvarianten ‘Urban’, ‘Style’ en ‘AMG Sport’ en met de design-paketten ‘Night’, ‘Exclusief’ en ‘AMG Exclusief’. Voor wie de standaard uitrusting nog niet uitgebreid genoeg is, is deze uit ook nog te breiden met aantrekkelijke en exclusieve opties. Te denken valt bijvoorbeeld aan het Intelligent Light System, elektrisch verstelbare voorstoelen met memory-functie of interieurdelen in ARTICO-bekleding (deel van het Exclusiefpakket). Bovendien is voor de A-Klasse het Ambition- en Ambition Plus pakket leverbaar, met o.a. actieve parkeerassistent, navigatiesysteem, bi-xenonkoplampen, zitcomfortpakket en winterbanden. Om tegemoet te komen aan een jongere clientèle die de nieuwe A-Klasse zal aantrekken, zijn ook sportieve accenten verkrijgbaar als rode designo veiligheidsgordels of zilverkleurige tellerbladen met rode wijzers voor het combi-instrument (deel van de Urban- en AMG Sport-uitsrustingsvariant en het Exclusief- en AMG Exclusiefpakket). Een gedetailleerd product- en prijsoverzicht is te vinden bij de fabrikant en haar dealers.

Lees ook:Mercedes S-Klasse; open rijden in grote klasse….
Lees ook:Inruil- en slooppremies bij Mercedes en Smart..
Lees ook:AMG maakt van compacte Mercedessen sportieve broeders…
Lees ook:Prijzen Mercedes CLA nu bekend
Lees ook:Mercedes brengt busje met spierkracht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.