Vijfdeurs Citigo van Skoda

Skoda heeft een traditie waar het gaat om vijfdeurs auto’s. Dat heeft vooral traditionele redenen. Oost-Europeanen zijn niet gek op een driedeurs auto, in vroeger tijden vervoerde men op die vaak doorklapbare achterbanken van alles en nog wat en dan waren die twee extra portieren best handig. Afwijkingen van die regel waren o.a. de sportcoupe’s en cabrio’s die het Tsjechische merk in het verleden nog wel eens bouwde en de meest recente auto met minder deuren dan gebruikelijk was de Favorit MTX Roadster die ik hier een paar maanden geleden nog eens heb omschreven. In ons land is de driedeurs hatchback een publiekslieveling. Vooral door de prijs, want door twee deuren minder te hoeven monteren wordt zo’n wagen goedkoper en de meeste kopers rijden meestal met zijn tweetjes in het vervoermiddel of hebben hooguit een kind of hond op de achterbank. En dus is de driedeurs Citigo een succesvol leven toegedacht in ons landje. Veel starters of juist ‘uitstappers’ zullen kiezen voor deze kleine en compacte Skoda, zo is de verwachting. Maar Skoda zou Skoda niet zijn als er ook niet een vijfdeursversie van op de markt komt, in lijn met de ook onlangs aangekondigde vijfdeurs VW-Up, waarop de Citigo zich technisch baseert. Volgens importeur Pon komt de versie met de extra deurtjes ergens in augustus dit jaar naar de vaderlandse showrooms. Of er dan ook een meerprijs zal gelden is nu nog niet te zeggen.

Lees ook:Vijfdeurs Citigo bij Skoda
Lees ook:Skoda Citigo wordt aantrekkelijk geprijsd!
Lees ook:Skoda’s nieuwe kleine model, de Citigo!
Lees ook:Deze zomer leverbaar; de vijfdeurs VW Up!
Lees ook:Lekkere Skoda; de Citigo Rally!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.