Opel laat ons lekker lang scrollen…

Met de start van een landelijke communicatiecampagne voor de Ampera verbreekt deze Opel al gelijk een record. Een wereldrecord zelfs. Vandaag, vrijdag 27 januari, is het namelijk mogelijk om met de Ampera de langste scroll ooit te maken. Een scroll van maar liefst 500 kilometer. Via een homepage takeover op www.nu.nl ziet de sitebezoeker de wereld van de Opel Ampera. Als de bezoeker vervolgens op de banner klikt, wordt de Ampera ‘unplugged’ en gaat de bezoeker met het gezin uit de animatie op reis. Een digitale reis van 500 kilometer, de afstand die de Opel Ampera volledig elektrisch kan afleggen, zonder tussentijds te hoeven opladen.
Met deze unieke scroll wil Opel de aandacht vestigen op de bijzondere eigenschappen van de Opel Ampera, die o.a. zorgen dat de auto dankzij de batterij en de motorgenerator aan boord een rijbereik heeft van rond de 500 kilometer. De Ampera is hiermee de eerste in massa geproduceerde elektrische auto die geen range anxciety (de angst om met een lege batterij te stranden) veroorzaakt. Op de batterij zelf, die in ongeveer vier uur weer kan worden opgeladen, kan tot 80 kilometer volledig elektrisch worden gereden volgens Opel, waarna de motorgenerator het overneemt en de elektriciteit genereert voor de volgende honderden kilometers. In de praktijk zullen Ampera-rijders deze afstand echter zelden in één rit afleggen, aangezien het tussentijds opladen thuis of op het werk naar verwachting de standaard zal worden.
Aan het einde van de scroll op de eerder genoemde nieuwssite krijgt de bezoeker natuurlijk ook de mogelijkheid om een brochure of echte proefrit aan te vragen of een configuratie te maken. Zonder ingrijpen duurt de digitale scroll vijf uur, maar de bezoeker kan deze ook versnellen via de scroll bar binnen de animatie.

Lees ook:Dwars door Duitsland in Ampera-E
Lees ook:Koninklijke belangstelling voor Opel Ampera
Lees ook:Elektrisch vervoer voor hockey-officials…
Lees ook:Opel Ampera krijgt publiekspremiere op SAIL 2010
Lees ook:ADV: De Opel Ampera: Elektrisch – dus stil – en dat mag iedereen horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.