Hoornse kijk op auto’s

Als je in de buurt bent van Hoorn, bezoek dan eens het daar gevestigde Museum van de Twintigste Eeuw. In een schitterend pand op het Oostereiland gelegen, een voormalige gevangenis, heeft men naast de vaste collectie een aantal erg aardige exposities. Een daarvan is een zaal vol autowetenswaardigheden rond het thema ‘trapauto’s’. Wie iets heeft met auto’s komt er echt aan zijn trekken. Men maakte de expositie duidelijk breder dan alleen maar een opstelling van die kleine modelauto’s. Je vindt er een fraaie reeks informatiepanelen over oudere auto’s, als de VW Kever, DAF, 2CV en zo meer. Je krijgt een ‘garagebedrijf’ te zien, maar ook een door een rijschool of instructiebedrijf gebruikte dwarsdoorsnede van een auto. Goed om te zien hoe een auto eigenlijk werkt! Alles rijkelijk geïllustreerd, zelfs een paar brommers uit de jaren zestig vormen een mooie aankleding op het vooral vierwielige thema. Het Museum ligt net naast de oude havens van Hoorn, parkeren is er geen probleem en in het museum is ook een aardige winkel te vinden en een kleine brasserie. Voor de liefhebber een aanrader dus!

Lees ook:Leuke tussenstop; Porsche Museum!
Lees ook:Hoorn krijgt weer een Mazda-dealer; Pierre!
Lees ook:Ford Museum den Hartogh moet sluiten….
Lees ook:Austins vooroorlogse taxi-ontwerp
Lees ook:Audi en Stedelijk Museum blijven partners…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.