Saab; uitstel van betaling!

Nadat eerst een soort van afspraak was gemaakt met de Zweedse vakbonden teneinde de salarissen van de werknemers bij Saab later te mogen betalen, heeft Saab nu de volgende stappen gezet. Bij de rechtbank in Stockholm heeft het bedrijf uitstel van betaling aangevraagd. Daarmee houdt het de crediteuren even van zich af. Of dat echt veel zal helpen om het bedrijf te redden is maar de vraag. Veel van die crediteuren zijn leveranciers en die wachten nu al maanden op hun geld. Daardoor alleen al zullen ze niet bereid zijn om onderdelen te leveren waarmee de productie in Zweden weer op gang kan worden geholpen. Het voortbestaan van Saab hang nu echt aan een zijden draadje. Bij de vakbonden zijn stemmen opgegaan om Victor Muller buiten de deur te werken. Hem wordt verweten dat hij veel te weinig verstand van zaken heeft en het bedrijf van ‘kwaad tot erger’ heeft gebracht. Het wordt spannend nu!

Lees ook:Weer faillissement voor Saab?
Lees ook:Toch weer onderdelen van Saab….
Lees ook:Saab is weer terug en wil uitbreiden
Lees ook:Saab; productielijnen staan weer stil!
Lees ook:Weer Chinese partner voor Saab…

Eén reactie op “Saab; uitstel van betaling!

  1. Leo

    @Aanvulling – De rechtbank van Stockholm heeft het verzoek om uitstel van betaling te verlenen aan Saab afgewezen. Hiertegen heeft het bedrijf nu hoger beroep aangetekend. Maar ondanks alles, staan de barometers nu op ‘storm’ voor het Zweedse automerk. Sinds april 2011 is er geen auto meer gebouwd en dat is weinig bemoedigend voor een betere toekomst….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.