Museale dwergauto’s in Haarlem

Wel eens de behoefte gehad om een Messerschmitt Kabinenroller van dichtbij in het echt te bekijken? Of een Trojan dwergauto uit de jaren vijftig van de vorige eeuw? Dan heb je nu nog een dag of elf de kans. In Haarlem. Daar is namelijk een expositie aan de gang in het befaamde Teylers Museum aan het Spaarne 16, onder de naam Gadges en Games. En onderdeel van die expositie zijn o.a. de nostalgisch aandoende dwergauto’s uit die jaren. Op zondag kan je in de Trojan Bubble car ook nog op de foto worden gezet. Die foto’s maken medewerkers van het museum dan met een bij de expositie passende Polaroid camera. Erg leuk zijn ook de oude brommers uit de jaren zestig, waaronder een paar heel befaamde, zoals de studentikoze Puch. Wie trouwens Haarlem zou bezoeken en dat door de week doet, kan een klein stukje verder aan het Spaarne ook terecht bij de bekende modelautozaak Automobilia die daar al vele jaren is gevestigd. Het assortiment is enorm en het laatste nieuws op modelautogebied hebben ze absoluut in huis daar. Maar neem wel een gevulde portemonnee of goede creditcard mee, want de prijzen van sommige modellen zijn best pittig tegenwoordig.
Hoe dan ook, een aanrader dit Teylers Museum en die kleine stadsauto’s uit vroeger tijden.

Lees ook:Europees Mazda Museum geopend…
Lees ook:McLaren in Louwman Museum
Lees ook:Grootste Austin-museum moet sluiten…
Lees ook:Mazda Museum op Google Maps te zien
Lees ook:Het Saan Museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.