Zomercheck

De zomer is weer in zicht en hup, daar komen de persberichten weer voorbij van alle merken en onafhankelijke bij auto’s betrokken bedrijven. Want, feit is nog steeds dat 1 op de 5 automobilisten de afgelopen drie jaar wel een keer met pech langs de weg heeft gestaan tijdens de zomervakantie. Dit blijkt uit onderzoek van o.a. de online autoverzekeraar Allsecur.nl. Slechts de helft van de automobilisten laat volgens dit onderzoek de auto vóór de vakantie nog even extra controleren bij de garage. Allsecur.nl deed in samenwerking met de Kwik-Fit-keten onderzoek naar de voorbereiding van Nederlandse automobilisten op de vakantie en de autorit naar de uiteindelijke bestemming. Naar aanleiding van de resultaten daarvan lanceert de online autoverzekeraar de Allsecur Zomercheck, waarbij klanten kosteloos hun auto bij Kwik-Fit kunnen laten controleren op de tien belangrijkste punten. Ondermeer de remmen, banden, schokdempers en de airco worden gecontroleerd. Maar ook de meeste merkdealers doen soortgelijke controles, vaak op wat meer punten dan Kwik-Fit nu doet en met een beetje interesse kunt u bij uw eigen garage of dealer voor een paar tientjes ook terecht. Toch wel handig, want wat in ons land allemaal moeiteloos geregeld kan worden, reparatie of reparatie in een nabij gelegen dorp of stad, is in een ver buitenland niet zo voor de hand liggend. Zeker niet in een auto van een merk dat daar niet of nauwelijks bekend is. Je staat dan al snel drie of vier dagen stil voor of door iets relatief simpels. Dus gaat u dit jaar op zomervakantie met de auto weg? Neem dan nu contact op met uw dealer of het bedrijf waar u normaal al met uw auto naar toe gaat en laat de boel nog even nakijken, dan wel repareren. Beter voorkomen dan genezen toch?

Lees ook:Allsecur sponsor Traffic Radio
Lees ook:Vakantie-inspecties in trek
Lees ook:Opel blijkt liefdesnestje…
Lees ook:Op vakantie met de auto? Ruzie en scheiding liggen op de loer…
Lees ook:Allsecur beste autoverzekeraar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.