Tata Motors maakt recordwinst…

Tata Motors uit India waartoe tegenwoordig ook Jaguar en LandRover behoren, maakte vorig jaar een stevige winst. In totaal werd 1,3 miljard Euro resultaat geboekt en dat is deels te danken aan de van oorsprong Britse dochters. Belangrijk bij deze ontwikkelingen is de constatering dat Tata Motors met Jaguar en LandRover nieuwe markten betrad, zoals groeimarkt China. Daar zijn deze wagens zeer populair en dat zorgde voor een omzetstijging van ruim 50%. Binnenkort gaan de eerste productielijnen voor de beide Britse merken draaien in thuisland India en is de verwachting dat de verkopen nog sterker zullen stijgen. Intussen heeft Tata Motors voor productontwikkeling bij haar premiummerken ruim 1 miljard Engelse Ponden gereserveerd waarmee o.a. hybridentechnieken kunnen worden geïntroduceerd. Opmerkelijk is ook dat Tata’s eigen producten beter verkopen dan gedacht. De export van haar personenwagens en bedrijfsauto’s steeg met bijna een kwart. Problematisch is nog steeds de situatie rond de Nano. Dat kleine en zeer goedkope wagentje lijdt enorm onder de lastige financieringen voor kopers. Voor de crisis was dit geen enkel probleem, maar anno 2011 doen banken bijzonder terughoudend als het op autofinancieringen neerkomt. Tata werkt nu ook aan een exportversie en ontwikkelde ook al zeer goedkope bedrijfswagens op basis van de Nano. Dit moet allemaal leiden tot een herstart van de goedkoopste auto ter wereld en een introductie van de Nano in Europa gedurende volgend jaar. Overigens is diezelfde export momenteel nog maar een heel klein deel van de totale omzet die Tata Motors behaalde.

Lees ook:Tata dankt winst aan Jaguar-LandRover
Lees ook:Hertz en Jaguar intensiveren samenwerking…
Lees ook:Tata Nano op crashbestendigheid getest
Lees ook:Tata Nano uit de gratie
Lees ook:Voorlopig geen Nano-productie bij Tata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.