Opel Ampera krijgt publiekspremiere op SAIL 2010

Opel’s revolutionaire elektrische auto, de Ampera, beleeft tijdens de komende SAIL Amsterdam 2010 zijn Nederlandse publieksdebuut. Wellicht een wat ongebruikelijk podium voor een autointroductie, maar gezien het grootschalige en duurzame karakter van dit evenement ook wel weer een logisch platform. Naast de Ampera-introductie zorgt Opel als sponsor ook voor de noodzakelijke mobiliteit rond SAIL Amsterdam 2010. De Opel Insignia en de gloednieuwe Opel Meriva zullen worden ingezet voor het vervoer van speciale gasten en andere betrokkenen bij het SAIL-evenement. De Opel Ampera is een zgn. Extended-Range Electric Vehicle (E-REV). De accu van deze toch wat bijzondere auto wordt via het normale 230V-stopcontact opgeladen, waarna hij 60 kilometer volledig elektrisch kan afleggen. Daarbij is de Ampera stil en volkomen emissievrij. Vervolgens rijdt hij nog vele kilometers verder dankzij de ingebouwde motor-generator. Hierbij wordt de auto continu volledig elektrisch aangedreven. Door de aanwezigheid van deze actieradius-vergroter, die dient als stroomgenerator, is de reikwijdte van het voertuig uit te breiden tot meer dan 500 kilometer. De Opel Ampera is met deze opmerkelijke techniek volgens de fabrikant de ideale, milieubewuste gezinsauto voor dagelijks gebruik. Opel brengt de Ampera eind 2011 overigens pas op de markt. Tijdens SAIL Amsterdam 2010 kunnen geïnteresseerden nu al kennis maken met de Ampera en zich in te schrijven op de Opel Ampera-stand voor een optie op een van de eerste te leveren Nederlandse auto’s van dit type. De Opel Ampera is tijdens SAIL Amsterdam 2010 te bekijken op het Azartplein, dat te vinden is op de overgang van het Java-eiland en het KNSM-eiland aan het IJ. Tevens zal er een Opel Ampera worden ingezet om VIP’s en hoogwaardigheidsbekleders rond te rijden op en om het SAIL-terrein. Tijdens SAIL 2010 brengen circa zeshonderd schepen een bezoek aan Amsterdam. Het evenement trekt bijna twee miljoen bezoekers en stelt Opel derhalve in staat de Ampera aan een zeer groot publiek voor te stellen. Het zeilevenement wordt gehouden van donderdag 19 tot en met maandag 23 augustus.

Lees ook:Koninklijke belangstelling voor Opel Ampera
Lees ook:ADV: De Opel Ampera: Elektrisch – dus stil – en dat mag iedereen horen
Lees ook:Opel laat ons lekker lang scrollen…
Lees ook:Opel zorgt voor schoon vervoer Euro Hockey League
Lees ook:Elektrisch vervoer voor hockey-officials…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.