Strategische alliantie Chrysler-Fiat

Chrysler is vooral goed in grotere modellen.....

Fiat is vooral sterk in kleinere modellen…

Het geplaagde Chrysler-concern heeft een nieuwe partner gevonden in Fiat waarmee het Amerikaanse concern een nieuwe strategische alliantie zal gaan vormen. Chrysler krijgt via de Italiaanse fabrikant toegang tot platforms, onderdelen en aandrijflijnen waarmee het bedrijf kleinere (en zuiniger) modellen kan gaan produceren, terwijl de Italianen toegang krijgen tot de nog steeds interessante Amerikaanse markt. Daarnaast kunnen de Italianen putten uit de beschikbare technologie en kennis bij Chrysler waarmee Fiat in staat zal zijn eindelijk eens in het midden- en bovenste segment van de markt te scoren. De alliantie is ook bedoeld om de productie- en levanciersnetwerken te stroomlijnen. Dit zal voor beide partijen belangrijke kostenbesparingen opleveren zo is de verwachting. Fiat zal voor haar technische inbreng in deze nieuwe samenwerking, 35% van de aandelen Chrysler in bezit krijgen….  

 

 

 

Lees ook:Chrysler 500 op komst..
Lees ook:Top Fiat/Chrysler wil samen met GM
Lees ook:Fiat verbouwt Chrysler
Lees ook:Fiat nu de baas bij Chrysler
Lees ook:Chrysler en Fiat sluiten overeenkomst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.