VW elektrificeert gamma

Volkswagen kondigde onlangs aan tussen nu een 2022 maar liefst 34 miljard te investeren in de ombouw van haar modellengamma richting een elektrische toekomst. Dat komt niet als een verrassing, het merk voorspelde al eerder dat het na de diesel-software-ellende zou omschakelen naar een meer milieubewuste aandrijfpolitiek. Dat lijkt nu zijn beslag te krijgen. VW wordt naar eigen zeggen de grootste aanbieder van elektrische auto’s ter wereld. Naast de investeringen in het modellengamma van de totale VW-Groep steekt men ook nog eens 23 miljard Euro in het ombouwen van de diverse productielijnen om zo de toch wat simpeler elektrotechniek op de diverse banden te kunnen zetten. Volgens Duitse experts gaat de totale ombouwinvestering bij VW maar liefst 72 miljard Euro kosten, maar dan heb je ook wat. Van alle driehonderd modellen die Volkswagen als groep momenteel in diverse varianten aanbiedt wordt er minstens een elektrisch. Ook hybride-techniek krijgt steeds meer de ruimte. Van al die investeringen komt een deel terecht in China waar VW haar gamma snel za elektrificeren. Maar ook de bekende fabricagelijn in Zwickau (waar ooit Trabants van de productielijnen liepen) wordt kernpunt van de omschakeling naar elektrische modellen. (NU)

Lees ook:VW nu de grootste, maar aan Audi verdienen ze het meest!
Lees ook:Audi’s expansieplannen
Lees ook:Mooie cijfers VW
Lees ook:Audi; stevige investeringen en acht nieuwe modellen!
Lees ook:Nieuwe Chinese investeringen bij VW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.