Nieuwe MAN’s voor Holweg

René Holweg Cargo Service BV (HCS) uit Den Bosch neemt vijf MAN’s TGS 18.480 LX in gebruik. De nieuwe trucks rijden in opdracht van de internationale logistieke dienstverlener en MAN-klant Raben Group. Het gaat om vier trekkers en later komt er nog een bakwagen bij. De trucks worden geleverd door MAN Dealer Nijmegen.
“Met bestaande trucks van MAN hebben we prima ervaringen. Chauffeurs zijn tevreden over het comfort en de rijeigenschappen en wij over de exploitatiekosten en het brandstofverbruik”, legt directeur R. Holweg uit. “Deze trucks gaan aan de slag voor Raben in de nationale distributie. Ze krijgen een vaste citytrailer waarmee ze op de meest moeilijk bereikbare adressen in diverse binnensteden kunnen komen.”

Nieuw is dat HCS gebruik gaat maken van de diensten van MAN Telematics. “Daarmee willen we nog beter inzicht krijgen in de inzet van de trucks. We willen bekijken of die inzet wellicht nog efficiënter kan. Hedendaagse trucks moeten anders bediend en gereden worden dan vorige modellen. De nieuwe techniek zet de deur open naar lagere kosten. Die beogen we te gaan realiseren met deze aankoop”, zegt Holweg.

Om er zeker van te zijn dat de chauffeurs van het bedrijf een optimaal begin maken met hun werk op de nieuwe MAN’s, zijn ze ingeschreven voor een cursusdag Zuinig Rijden in het kader van Code 95. “Een echte win-win-situatie”, zegt Holweg. “De chauffeurs gaan zuiniger rijden en houden meteen hun nascholingsverplichting bij. Aan het eind van de streep hebben we personeel dat zuiniger en bewuster rijdt met deze nieuwe trucks.”

Lees ook:Zandbergen neemt laatste tien Actros-trucks af…
Lees ook:Elf nieuwe Mercedessen voor Heeren…
Lees ook:MAN’s bij Veenstra/Fritom krijgen goed rapportcijfer…
Lees ook:Mercedessen voor Dusseldorp recycling groep
Lees ook:Oenema kiest voor MAN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.