Nieuwe racer bij Audi

Audi Sport heeft op de New York International Auto Show de R8 LMS GT4 onthuld. De auto komt in het snel groeiende klantenprogramma van Audi Sport GmbH naast de eerder geïntroduceerde RS 3 LMS TCR en R8 LMS GT3 te staan. De Audi R8 LMS GT4 is gebaseerd op de productieversie van de R8 Coupé V10. Hij is daardoor niet alleen krachtig en veilig, maar ook relatief betaalbaar. Audi Sport heeft met de R8 LMS GT4 een ideale auto gecreëerd, die aan alle GT4-reglementen voldoet.

Zijn vuurdoop beleeft de Audi R8 LMS GT4 tijdens de 24 uur van de Nürburgring (25 – 28 mei). “Er zijn momenteel dertien raceseries waarin GT4-auto’s mogen uitkomen, in Noord-Amerika, Azië, Australië en Europa”, zegt Stephan Winkelmann, directeur van Audi Sport GmbH. “Audi Sport is een van de meest vooraanstaande fabrikanten in de racerij. Wij leveren klantenauto’s voor de GT3-, TCR- en nu ook voor de GT4-klasse. Onze ambitie is om op dat gebied een wereldspeler te worden.”

De Audi R8 LMS GT4 deelt meer dan zestig procent van zijn onderdelen met de Audi R8 Coupé V10 productieversie. Net als zijn ‘straatlegale’ broer wordt hij in de Audi Sport-fabriek in Böllinger Höfe gebouwd. Kopers van een R8 LMS GT4 profiteren van die synergie als het gaat om de competitieve lage aanschafprijs en kosten voor onderhoud.
Audi Sport blijft zijn GT4-model gedurende dit raceseizoen doorontwikkelen, waarna de 364 kW (495 pk) sterke R8 LMS GT4 definitief wordt gehomologeerd. In de tweede helft van start de productie van de raceauto. Dit betekent dat de eerste klanten hun Audi R8 LMS GT4 voor het einde van het jaar krijgen.

Lees ook:Audi verandert naam sportieve tak…
Lees ook:Audi voor puristen….
Lees ook:Audi’s sportieve tweewielers
Lees ook:Opvallen? Sportief? Snel? – ga langs bij de Audi-dealer…
Lees ook:Audi introduceert de nieuwe A5 Coupé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.