NEOPLAN busontwerp pakt ontwerpprijs…

De nieuwe NEOPLAN Tourliner heeft de leden van de iF International Forum-jury overtuigd. De touringcar is door hen beloond met de felbegeerde IF Design Award designprijs in de categorie ‘Auto’s/Voertuigen/Fietsen’. De winnaars van de iF Design Award – waaronder sportwagens en motorfietsen van vooraanstaande merken – werden recent geëerd tijdens de prijsuitreiking in München. In totaal ontving het iF International Forum 5.575 inzendingen van 2.675 deelnemers uit 59 landen.

De iF Design Award bestaat al sinds 1953 en is uitgegroeid tot één van de meest begeerde prijzen op het gebied van design. Ieder jaar selecteert de jury – bestaande uit 58 specialisten uit 19 landen – de winnaars op basis van een aantal vaste criteria, zoals uiterlijk, productvorm, innovatie, ergonomie, functionaliteit en milieuvriendelijkheid.

Het ontwerp van de nieuwe NEOPLAN Tourliner heeft al meerdere prijzen gewonnen. De touringcar wordt geprezen om het kenmerkende NEOPLAN Sharp-Cut-Design, de vloeiend in het dak doorlopende voorruit en de nieuw vormgegeven achterlichten.

Echter, het draait bij de NEOPLAN Tourliner – die in 2016 op de IAA Commercial Vehicles show werd geïntroduceerd – zeker niet alleen om het uiterlijk. Hij biedt topcomfort voor zowel de chauffeur als de passagiers, is voorzien van een groot aantal veiligheidssystemen, levert uitstekende rijprestaties tegen een laag brandstofverbruik. Dat laatste is te danken aan een vernieuwde motor met meer koppel en hogere prestaties, een geoptimaliseerde aandrijflijn en een carrosserievorm die zorgt voor meer dan 20 procent minder luchtweerstand.

Lees ook:Succesvolle NEOPLAN Skyliner viert verjaardag…
Lees ook:Grote prijs voor MAN Bus
Lees ook:Nieuwe NEOPLAN Cityliner nu ook Euro6
Lees ook:Mazda 3 geprezen
Lees ook:Weer titels voor Mazda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.