Opel kijkt uit naar 2017

Opel blikt terug op een succesvol 2016 met spectaculaire onthullingen, recordbrekende verkoopresultaten en prestigieuze onderscheidingen. Maar het avontuur is volgens de Duitse GM-dochter pas net begonnen. In 2017 staat een groot productoffensief te wachten, met de lancering van maar liefst zeven nieuwe modellen. Het merk ging het jaar 2016 voortvarend van start met de publicatie van de eerste foto’s van de Opel GT Concept. De reacties van pers en publiek waren overweldigend. De tweezits sportcoupé was een van de grote sterren op de Autosalon van Genève (maart 2016) en werd zelfs uitgeroepen tot ‘Car of the Show’.

Op de Geneefse autotentoonstelling beleefde ook de grondig vernieuwde Mokka X zijn werelddebuut en werd de Astra uitgeroepen tot ‘Car of the Year 2016′. De Astra mocht toen al rekenen op een overweldigende belangstelling en inmiddels zijn er wereldwijd al meer dan 300.000 stuks verkocht. In april vierde Opel Bedrijfswagens de productie van de 750.000ste Vivaro, die uit de fabriek in het Engelse Luton rolde. In mei werd de vernieuwde Opel Zafira voorgesteld, die meteen indruk maakte met zijn frisse design, grote touchscreen, WiFi-hotspot en zevenzits interieur, dat meer weg heeft van een comfortabele lounge.

Opels testcentrum in Dudenhofen opende de deuren voor het publiek ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag. En in augustus was de officiële opening van de nieuwe Opel Arena in Mainz, die werd opgeluisterd met de wedstrijd Mainz 05 tegen Liverpool FC – de Engelse voetbalclub waar Opel-ambassadeur Jürgen Klopp momenteel coach is. In september waren alle ogen gericht op de wereldpremière van de nieuwe Opel Ampera-e op de Autosalon van Parijs. Het revolutionaire, volledig elektrische model biedt een actieradius van ruim 500 km (volgens NEDC), waarmee hij ten minste 100 km verder rijdt dan de concurrentie. Daarna lanceerde Opel de KARL ROCKS, een stoere compact-crossover op basis van Opels instapmodel.

In november maakte Opel haar strategie voor de komende jaren bekend. Onder de noemer “7 van 17″ zijn maar liefst zeven nieuwkomers voor 2017 aangekondigd. “Nooit eerder lanceerden we zeven modellen in één jaar”, zegt Opel CEO Karl-Thomas Neumann. “Het wordt een bijzonder jaar voor ons, niet alleen door de hoeveelheid nieuwe modellen, maar ook omdat het allemaal uitblinkers zijn in hun klasse.”

Na de KARL ROCKS is de nieuwe Opel Insignia het tweede model dat uit de startblokken schiet. Het compleet nieuwe vlaggenschip debuteert op de Autosalon van Genève in maart 2017. Het grootste Opel-model is tot 175 kg lichter dan zijn voorganger en komt er als Grand Sport (vijfdeurs hatch) en Sports Tourer (stationwagen). In een later stadium wordt nog de avontuurlijke Insignia Country Tourer aan het aanbod toegevoegd. Verder start de verkoop van de Ampera-e, er is nieuws op het gebied van de Vivaro en er wordt een geheel nieuwe crossover geïntroduceerd: de Opel Crossland X. Tevens is 2017 het jaar van de Opel Grandland X; een compleet nieuwe, stijlvolle CUV.

Lees ook:Nieuwe Opel Ampera; indrukwekkende specs….
Lees ook:Vauxhall schakelt om naar nieuwe Vivaro
Lees ook:ADV: De Opel Ampera: Elektrisch – dus stil – en dat mag iedereen horen
Lees ook:Opel komt met 7 nieuwe modellen in ’17
Lees ook:Opel boetseert nieuwe Vivaro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.