De nieuwe S-klasse Mercedes Benz

Mercedes-Benz heeft  haar modellen opgesplitst in verschillende klassen. Het vlaggenschip van de reeks , met  daarin de meest luxueuze modellen, is de  S-klasse.  D ie S in S-klasse staat voor Sonderklasse, wat in het Duits  ‘speciale klasse‘ betekent. Daar wordt mee bedoeld dat alle auto’s uit de S klasse onder de topklasse van Mercedes vallen en daardoor alleen al  uitzonderlijk zijn.

De Mercedes-Benz S-klasse bestaat  al sinds 1954. Sindsdien heeft Mercedes 9 verschillende S-klasse modellen op de markt gebracht. De S-klasse is altijd de voorloper geweest op het gebied van technologie , comfort  en innovatie. Het was in de S-Klasse dat de airbag en ESP werden getoond aan het grote publiek. Later werden deze technologieën  ook overgenomen  in andere Mercedes modellen en weer later werden deze ook door andere merken overgenomen. Een veel voorkomende misvatting is dat ABS ook werd geïntroduceerd in de S-klasse. Dit is niet het geval, hoewel de S-klasse zeker heeft meegeholpen aan de populariteit van ABS.

Een bijzonderheid van de S-klasse is dat deze speciaal is gebouwd om rekening te houden met de bijzondere omstandigheden van de Duitse snelwegen. Deze kennen namelijk geen wettelijk vastgestelde snelheidslimiet, alleen een adviessnelheid. Omdat hoge snelheden een auto extra belasten heeft Mercedes-Benz dit voor de S-klasse weten op te vangen door hoogstaand ingenieurs werk.

Op mei 2013 werd de nieuwste S-klasse officieel geïntroduceerd aan het grote publiek. De verkoop in Europa en de Verenigde Staten begint in september 2013. De nieuwste S-klasse, de Mercedes-Benz W222 (dit staat voor het chassis code) is in 2009 door Il-hun Yoon en Robert Lesnik ontworpen. De W222 heeft een heel bijzonder licht systeem. Voor alle verlichting, zowel binnen als buiten, wordt gebruik gemaakt van led lampen. Naast de bijzondere verlichting heeft de laatste S-klasse een heel scala aan technische vernuftigheden en veiligheidsmaatregelen.

Als u zelf een auto in de Mercedes Benz S Klasse bezit of mag berijden en op zoekt bent naar onderdelen tegen een gunstige prijs kunt u bij ons het beste terecht. Wij bieden onderdelen voor verschillende Mercedes-Benz modellen aan, waaronder de S500, S600/S63 & AMG/S65 AMG en overige onderdelen op www.besteonderdelen.nl